Onderhoud sieraden

Zilveren sieraden

De zilveren sieraden zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Zilver gaat een leven lang mee en verkleurt niet. Er zal echter wel aanslag ontstaan, dat is een heel normaal proces en wordt ook wel “oxidatie” genoemd. Het sieraad kan dan een zwarte gloed of kleine zwarte plekjes krijgen en het ziet er doffer uit. De snelheid waarmee het sieraad oxideert hangt af van de luchtvochtigheid en de zuurgraad van de huid.

Deze aanslag, vuil en dofheid, die na verloop van tijd kan ontstaan, kan je wegpoetsen met een zacht sieradendoekje of je kan het sieraad reinigen in een soda badje.

Berg het sieraad droog en donker op als het niet gedragen wordt en doe het sieraad af tijdens slapen, douchen of sporten om de kwaliteit van het sieraad te behouden.

Gouden sieraden

De gouden sieraden hebben een basis van echt zilver, met een hoge kwaliteit 18 karaats flash gold plating met e-coating. Goud oxideert niet en zal altijd zijn kleur behouden. 

Goud kan op den duur wel zijn schittering verliezen. Om het sieraad zijn glans weer terug te geven, kan je het poetsen met een sieradendoekje of het in een badje met een mild schoonmaakmiddel (bijv. groene zeep) reinigen.

Ook voor de gouden sieraden geldt, berg het sieraad droog en donker op als het niet gedragen wordt en doe het sieraad af tijdens slapen, douchen of sporten om de kwaliteit van het sieraad te behouden.

 

© 2013 - 2024 van Pauline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel